DIREKTOR OLIMPIKA

Hamdo Spahić za "Avaz": Podnosim ostavku, nisam bio za istupanje iz lige

Odluku donosim teška srca i sa emocijama jer kao jedan od osnivača Olimpika tesko mi je to prihvatiti, poručio je Spahić

Spahić: Ostajao sam sam u klubu i proživljavao jako teške finansijske krize, ali sam očuvao klub. Arhiv

Piše: N. Demirović

22.5.2021

Olimpik definitivno neće nastaviti takmičenje u Premijer ligi BiH. To je odluka vodstva kluba i po mnogima put prema gašenju ovog sportskog kolektiva.

Informacije govore da bilo i glasova razuma, da se ne ide u tako drastičnu mjeru.

Učestvovao u osnivanju

- Podnosim ostavku na mjestu direktora FK Olimpik Sarajevo, poručuje Hamdo Spahić, čovjek koji je decenijama u Olimpiku.

U pisanoj izjavi koju smo dobli Spahić je poslao poruku.

- Još davne 1993. godine sa grupom ljudi učestvovao sam u formiranju Olimpika i pokretanju jednog sportskog kluba za kojeg tada nismo bili sigurni da će izrasti u klub za koji svi znaju u Bosni i Hercegovini, regionu, a godine 2014/15 ulaskom u Evropsko takmičenje ime Olimpik se pojavilo i u Evropskim okvirima.

Tokom karijere od 28 godina u Olimpiku obnašao sam razne funkcije, a posljednih 15 godina obnašam funkciju direktora.

Kroz historiju Olimpik je imao svojih padova, ali i svojih uspjeha, osvojen Kup Bosne i Hercegovine će ostati zapisan i uvijek će pisati ime Olimpika.

Ostaje osvajanje Kupa

Ostajao sam sam u klubu i proživljavao jako teške finansijske krize, ali sam očuvao klub i uvijek bi se našlo rješenje za nastale situacije.

Nisam podržao i ne podržavam odluku Upravnog odbora da se ne nastavi takmičenje u mtel Premijer ligi BiH, jer smatram da imamo izgledne šanse da ostanemo u ligi, a sportski i ljudski je čestitati protivnicima ukoliko završe ispred nas na tabeli, a mi nastavimo takmičenje u Prvoj ligi federacije.

Kao dugogodišnji sportski radnik nisam podržao odluku Upravnog odbora i povlačim se sa pozicije direktora FK Olimpik Sarajevo, a ljudima koji vode Olimpik prije svega želim lijepo zdravlje i puno sreće u daljem radu.

Odluku donosim teška srca i sa emocijama jer kao jedan od osnivača Olimpika tesko mi je to prihvatiti.

Hvala svim sportskim radnicima iz cijele Bosne i Hercegovine koji su me zvali zadnja dva dana i ponudili pomoć u rješavanju svih problema, naglasio je Spahić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.