SERIJA A

Jurić "odlučio" putnika u Ligu prvaka pa pobjesnio na pitanje novinara

Verona Napoliju izbila bod i Ligu prvaka

Jurić: Verona odnijela bod iz Napulja. Twitter

E. Ćosić

24.5.2021

Posljednje kolo u italijanskoj Seriji A donijelo je mnogo uzbuđenja, a najviše pažnje privukli su utakmice tri kandidata za plasman u Ligu prvaka, Juventusa, Milana i Napolija. 

Na kraju su plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje, pored Intera i Atalante, izborili Milan i Juventus, a "Staroj dami" je na ruku išao rezultat iz Napulja gdje je Verona Napolitancima izbila bod i Ligu prvaka, bilo je 1:1. Poslije utakmice novinari "Sky Sporta" pitali su trenera Verone Ivana Jurića je li njegov tim igrao za Juventus, rekavši kako je angažman ekipe bio mnogo drugačiji nego u posljednjih nekoliko utakmica. Hrvatski stručnjak je pobjesnio na novinare, traživši poštovanje za svoju ekipu koja se nije "sklonila" iako im osvojeni bod nije garantovao napredak u konačnom poretku.

- Odmah na početku ovo je ogromno s*anje! Morate da poštujete Veronu, ne možete tako da pričate o nama! Morate da nam pokažete poštovanje, je li vam to jasno? I morate da gledate Veronine utakmice tokom cijele sezone!, rekao je Jurić koji nije dozvolio novinaru da se "izvadi".

- Ne, nećete vi ništa da završite! Neću da pričam s vama jer ne pokazujete poštovanje, je li vam to jasno? Neću vam dopustiti jer me ne poštujete.

"Ulje na vatru" dodao je novinar konstantacijom da je Verona igrala drugačije nego u posljednje vrijeme, što je dodatno naljutilo hrvatskog trenera koji se izvikao na novinara, a potom i završio intervju.

- Dosta, napuštam vas! Niste uzeli u obzir stanje u kojem je Verona bila u posljednje vrijeme. Nemate poštovanja. Prikazujete nas pogrešno i ružno! Naša ekipa je uvijek davala sve od sebe! Vaš stav i način postavljanja pitanja je pogrešan. Samo u Italiji je moguće da se ovako sumnja. Morate da mi se izvinite zbog vašeg sramnog ponašanja! Odmah mi se izvinite, završio je Jurić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.