REPREZENTACIJE

Luis Enrike šokirao Serhija Ramosa

Kapiten Reala i reprezentacije Španije propušta Evropsko prvenstvo

Enrike i Ramos. AGENCIJE

E. Ćosić

24.5.2021

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike (Enrique) objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo. Među pozvanima nema kapitena reprezentacije i Real Madrida Serhija Ramosa (Sergio). 

Fudbaler kraljevskog kluba je zbog velikog broja povreda propustio mnogo utakmica, pa je Enrike smatrao kako Ramos nije dovoljno spreman. Zauzvrat, ako bude zdrav, Ramos bi trebao biti u timu za Olimpijske igre u Tokiju. U odsustvu Ramosa odbranu će držati novopečeni Španac Laport (Laporte), Garsija (Garcia), a tu je i Tores iz Viljareala. 

Odlukom da ne vodi Ramosa na Evropsko prvenstvo Enrike je ispisao historiju. Naime, po prvi put Španci na neko veliko takmičenje dolaze bez fudbalera kraljevskog kluba. Najviše je fudbalera iz Mančester Sitija (4 - Laport, Garsija, Rodri i Tores), trojica su iz Barcelone (Alba, Buskec i Pedri), po dvojica su iz Atletika i Viljareala (Ljorente, Koke/ Tores, Moreno). 




Spisak pozvanih fudbalera

Golmani: David De Hea (De Gea), Unai Simon, Robert Sančez (Sanchez)

Odbrana: Ejmerik Laport (Aymeric Laporte), Žordi Alba (Jordi), Hose Gaja (Jose Gaya), Pau Tores, Erik Garsia, Diego Ljorente, Cezar Azpilikueta (Azpilicueta).

Veznjaci: Markos Ljorente, Serhio Buskec (Sergio Busquets), Rodri, Pedri, Thiago, Koke, Fabian.

Napadači: Dani Olmo, Mikel Ojarzabal, Alvaro Morata, Džerard Moreno (Gerard), Feran Trres, Adama Traore, Pablo Sarabia.

Podsjećamo, Španija će u grupnoj fazi igrati protiv Poljske, Švedske i Slovačke


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.