IZNENAĐENJE

Poketino navodno nesretan u Parizu, sprema se za senzacionalan potez

Od januara u Gradu svjetlosti

Poketino: Naslijedio Tuhela. Twitter

E. Ćosić

25.5.2021

Nekoliko različitih izvora prenijelo je vijest kako Maurisijo Poketino (Mauricio Pochettino) nije sretan u Parizu, te da razmišlja o senzacionalnom povratku u Totenhem. 

Argentinski stručnjak je otkaz u londonskom timu dobio u novembru 2019. godine nakon pet godina provedenih na klupi "Pijetlova". Naslijedio ga je Žoze Murinjo (Jose Mourinho), ali ni Portugalac se nije proslavio, pa je Daniel Levi (Lewy) smijenio i "Posebnog". Finiš sezone na klupi Totenhema odradio je Rajan Mejson (Ryan Mason), ali teško da će mu vlasnik povjeriti narednu sezonu, naročito kada se uzme u obzir da najbolji igrač Hari Kejn (Harry Kane) odlazi. 

Što se tiče Poketina, on je u januaru ove godine stigao u Grad svjetlosti kada je zamijenio Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) koji se kasnije skrasio u Čelziju. Argentinski stručnjak je u svim javnim istupanjima isticao kako mu je u Totenhemu bilo lijepo, te je insistirao na prijateljstvu sa Levijem. 

Poketino je prije PSG-a i Totenhema vodio Soutempton i Espanjol, ali je tek sa Parižanima stigao do svojih prvih trofeja u trenerskoj karijeri. Osvojio je dva Kupa, dok je liga izmakla. Parižani su u Ligi prvaka zaustavljeni u polufinalu, a bolji u dvomeču bio je Mančester Siti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.