FODA OTKRIO KARTE

Austrijanci objavili spisak za EURO

Arnautović prva zvijezda

Arnautović: Predvodi napad. AGENCIJE

A. Vatreš

25.5.2021

Selektor austrijske nogometne reprezentacije Franko Foda (Franco) objavio je spisak od 26 igrača koje će voditi na EURO koji će se ograti od 11. juna do 11. jula, a na kojem će Austrija igrati u grupi C s Nizozemskom, Sjevernom Makedonijom i Ukrajinom.

Foda je na spisak uvrstio kapitena Julijana Baumgartlingera (Julian, 33) koji je dugo izbivao s terena zbog povrede križnih ligamenata koljena te je odigrao tek nekoliko minuta u posljednjem kolu njemačke Bundeslige za Bajer iz Leverkuzena, a svoje mjesto pronašao je i 21-godišnji Kristof Baumgartner (Christoph) iako nije odigrao posljednje dvije utakmice za Hofenhajm zbog povrede zgloba, prenosi Hina.

Ekipa će pripreme za EURO započeti u Bad Tacmansdorfu u četvrtak, odakle će 1. juna otputovati u Midlzbro gdje će dan kasnije odigrati prijateljsku utakmicu protiv Engleske.

Prije nastupa na EURO-u Austrija će još 6. juna odigrati dvoboj protiv Slovačke u Beču.

Nastup na EURO-u Austrija će otvoriti 13. juna u Bukureštu protiv Sjeverne Makedonije, četiri dana potom će igrati protiv Nizozemske u Amsterdamu, dok će u posljednjem kolu 21. juna u Bukureštu odmjeriti snage s Ukrajinom.

Spisak Austrije za EURO:

Golmani: Danijel Bahman (Votford), Pavao Pervan (Volfsburg), Aleksander Šlager (LASK Linc)

Odbrana: David Alaba (Bajern Minhen), Aleksandar Dragović (Bajer Leverkuzen), Marko Fridl (Verder Bremen), Martin Hintereger (Ajntraht Frankfurt), Štefan Lajner (Borusija Menhengladbah), Filip Lajnhart (Frajburg), Štefan Poš (Hofenhajm), Kristofer Trimel (Union Berlin), Andreas Ulmer (Salzburg)

Vezni red: Julijan Baumgartlinger (Bajer Leverkuzen), Kristof Baumgartner (Hofenhajm), Florijan Griliš (Hofenhajm), Štefan Ilsanker (Ajntraht Frankfurt), Konrad Lajmer (Lajpcig), Valentino Lazaro (Borusija Menhengladbah), Marsel Sabicer (Lajpcig), Luis Šaub (Lucern), Ksaver Šlager (Volfsburg), Alesandro Šopf (Šalke)

Napad: Marko Arnautović (Šangaj), Mihael Gregorič (Augzburg), Saša Kalajdžić (Štutgart), Karim Onisivo (Majnc)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.