NA LICU MJESTA

Dječaci protestuju protiv zatvaranja Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase"

Okupili se ispred stadiona

Dječaci s transparentima. E. ĆOSIĆ

Piše: E. Ćosić

25.5.2021

Uoči današnje press konferencije FK Sarajevo, koja je zakazana za 13:00 sati, grupa dječaka okupila se danas ispred stadiona Koševo i svojim prisustvom iskazala protest protiv zatvaranja Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase".

Ukupno 17 dječaka iz ostalih generacija iskazalo je transparent s natpisom "Asim Ferhatović Hase, od malena za sva vremena".


Dječaci ispred stadiona. E. ĆOSIĆ

Podsjetimo, FK Sarajevo je početkom mjeseca odlučio ugasiti ŠF Asim Ferhatović Hase, koja će prestati s radom početkom mjeseca juna.

- Nakon višemjesečne detaljne analize konstatovano je da kvaliteta rada Škole fudbala nije zadovoljavajuća, te da trenažni procesi omladinaca nisu na potrebnom nivou, što se svakako najbolje ogleda u broju priključenih igrača Akademiji i na kraju seniorskom timu u protekloj sezoni, koji je ispod prosjeka. Dodatno, finansijskom analizom poslovanja Škole fudbala ustanovljeno je da škola nije samoodrživ projekat, te da gubici na godišnjem nivou uveliko otežavaju poslovanje kluba u teškoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i svijetu - obrazložio je FK Sarajevo svoju odluku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.