KUP BIH

Utješni trofej Sarajeva ili dupla kruna Borca

Utakmica se igra u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici

Kup BiH: Peti put Sarajevo ili drugi put Borac. Arhiv

E. Ćosić

26.5.2021

Finale Kupa Bosne i Hercegovine igra se danas u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici. Finalni susret igra se od 17:00 sati bez prisustva publike, iako su postojale indicije da bi navijači mogli gledati duel za trofej Kupa.

Očekuje nas zanimljiva utakmica, Borac traži prvu duplu krunu u historiji kluba, dok će fudbaleri Sarajeva tražiti utješni trofej, obzirom da su prosuli 13 bodova prednosti u odnosu na Banjalučane i na kraju ostali bez naslova prvaka Bosne i Hercegovine, treće u nizu. Kada je riječ o međusobnim duelima ove sezone, Sarajevo i Borac odigrali su tri utakmice sa identičnim bilansom, po pobjedu, poraz i remi. Inače, kroz historiju su se ove dvije ekipe sastale 72 puta, tim sa Koševa je slavio na 34 utakmice, Borac je bio bolji 18 puta, 20 duela okončano je bez pobjednika.

Bordo tim je kroz historiju u četiri navrata osvajao trofej Kupa Bosne i Hercegovine, dok je Borac osvojio Kup samo jednom i to u sezoni 2009/10 kada je zbog gola u gostima bio bolji od Željezničara - susret u Banjoj Luci završen 1:1, a na Grbavici 2:2. 

Prema kladionici Mozzart koeficijent na Borac je 2.40, a na Sarajevo 3.05.

Kompletnu ponudu Mozart možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.