ITALIJA

Šokantan razvoj situacije nakon osvajanja titule: Konte napušta Inter

Vlasnici kluba žele prodati jednog kapitalca

Konte: Razočaran planom vlasnika. ARHIV

E. Ćosić

26.5.2021

Fudbaleri milanskog Intera prvaci su Italije nakon 11 godina čekanja. Sjajna grupa igrača koju je odlično ukomponovao Antonio Konte (Conte) odigrala je sjajnu sezonu i na kraju stigao do 19. naslova prvaka Italije.

Ipak, iako se očekivalo da će Konte i "Nerazzurri" napasti Ligu prvaka naredne sezone, italijanski mediji, naročito "Gazetta dello Sport", prenose kako bi novopečeni prvak mogao ostati bez trenera. Italijanski list piše kako se ambicije vlasnika kluba i Kontea ne poklapaju, da je od trenera traženo da se riješi jednog kapitalca što 51-godišnji stručnjak odbija uraditi, bez obzira na svoj status na Meaci.

Navodno je aktivan interes Mančester Sitija za Romelua Lukakua, iz Španije stižu informacije kako Diego Simeone ne bi imao ništa protiv da u Atletiko stigne Lautaro Martinez, a na meti mnogih klubova su i Kristijan Eriksen (Christian), Milan Škrinjar (Skriniar), Nikolo Barelja (Nicolo Barella)... 

Antonio Conte na klupu Intera stigao je u junu 2019. godine. Klub je vodio u ukupno 102 utakmice i ima učinak od 64 pobjede, 23 neriješena rezultata i 15 poraza. Nakon što je prethodne sezone završio na 2. poziciji, sa bodom manje od Juventusa, ove godine je navijačima "plavo-crnih" donio dugo čekani trofej.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.