BUNDESLIGA

Je li ovo naznaka transfera? Novi trener Bajerna iznenadio odabirom najboljeg igrača s kojim je radio

Julijan Nagelsman od naredne sezone trener bavarskog giganta

Nagelsman: Nijemci iznenađeni njegovim izborom. TWITTER

E. Ćosić

26.5.2021

Julijan Nagelsman (Julian Nagelsmann) će od naredne sezone sjediti na klupi Bajern Minhena. U redove bavarskog giganta stiže nakon angažmana u Lajpcigu, a prethodno je radio i u Hofenhajmu. 

Iako je Nagelsman samo u Lajpcigu sarađivao sa nekolicinom sjajnih fudbalera, prema njegovim riječima, najbolji igrač sa kojim je imao priliku raditi je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić s kojim je bio u Hofenhajmu. Ni Verner (Werner), ni Upamekano (Upamecano), ni Olmo, ni Sabicer (Sabitzer)...već Kramarić, što je okarakterisano kao iznenađenje u Njemačkoj, iako Hrvat igra zaista odličan fudbal. Nagelsman je u Hofenhajmu radio u periodu od 2016. do 2019. godine, a Kramarić je u klub stigao u zimskom prelaznom roku u sezoni 2016/17.

Kramarić je ove sezone golom protiv Arminije Bilefeld oborio rekord Vedada Ibiševića star 12 godina, postigavši najmanje 19 golova u jednoj sezoni za ekipu sa Rajn Neker arene. Na kraju je sezonu okončao sa 20 golova i pet asistencija na svom kontu.


Izjava Nagelsmana da je Kramarić najbolji fudbaler sa kojim je sarađivao protumačena je kao moguće interesovanje za hrvatskog fudbalera od strane njegovog bivšeg šefa. Bajern od napadača trenutno na raspolaganju ima Roberta Levandovskog (Lewandowski) i Erika Čupo-Motana (Eric Chuppo-Moting). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.