REPREZENTACIJA

Selektor Petev danas kompletirao tim: Došao i Vasilj

Radi se veoma ozbiljno, pristup koji imaju selektor i njegovi saradnici me zaista oduševio, rekao je krilni napadač Almedin Ziljkić

Ivajlo Petev. NSBiH

Piše: G. Šumar

29.5.2021

Trećeg dana priprema za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su još jedan trening. "Zmajevima" se danas priključio i golman Nikola Vasilj, tako da je selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) sa svojim saradnicima mogao da računa na sve pozvane igrače.

- Radi se veoma ozbiljno, pristup koji imaju selektor i njegovi saradnici me zaista oduševio, rekao je krilni napadač Almedin Ziljkić, te dodao: 

- Pripreme protiču u najboljem redu. Sad imamo priliku da pokažemo šta znamo, a dobra stvar je što i igrači iz Premijer lige dobijaju sve više prostora u reprezentaciji. Naše takmičenje konstantno napreduje i ovi pozivi to potvrđuju. Meni je ovo drugo okupljanje i ponosan sam što sam dio nacionalnog tima. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivne rezultate protiv Crne Gore i Danske.

Vezista Dino Beširović očekuje ozbiljan pristup u narednim mečevima.

- Sretan sam što sam ponovo u reprezentaciji. Većini igrača je ovo prvo ili, kao meni, drugo okupljanje. Želimo da se dokažemo i pokažemo da nismo slučajno tu. Svjesni smo da je ovo velika šansa za nas i radimo jako na treninzima. Siguran sam da ćemo tu ozbiljnost prenijeti na teren i idemo na pobjede u ovim utakmicama, zaključio je Beširović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.