CRNA GORA

Edis Mulalić bi večeras mogao postati "vječan"

Dećić igra historijsku utakmicu

Mulalić: Najveća utakmica stoljeća za njegov klub. VIJESTI.ME

E. Ćosić

30.5.2021

Večeras će se odigrati finale Kupa Crne Gore, a na crtu tamošnjem velikanu Budućnosti iz Podgorice istrčat će fudbaleri Dečića koje sa klupe predvodi bh. trener Edis Mulalić.

Pod Goricom i pred 1200 gledatelja Tuzani će odigrati utakmicu stoljeća, iako su prije nekoliko sedmica Mulalić i njegovi izabranici napravili historijski plasman u evropske kvalifikacije. I Budućnost igra za historiju. Iako se tim iz Podgorice prošetao do naslova prvaka, prvi put će u svojih 96 godina postojanja igrati za duplu krunu.

- Sama po sebi ova utakmica je trofej. Svaka čast mojim momcima, niko se nije nadao da ćemo uraditi to što smo uradili, ali kada radiš i vjeruješ, kada te klub prati, onda se dogodi ovako nešto - rekao je Mulalić pred utakmicu za crnogorske medije. 

Na papiru veliki favorit je Budućnost, ali Dečić nije izgubio ove sezone protiv velikana iz Podgorice. Mulalić i njegovi izabranici su ove sezone već jednom pobijedili Budućnost (august, 2:0), dok su u finišu jesenje polusezone u sjajnom meču odoljeli i pod Goricom (2:2).

Utakmica se igra od 20 sati i 30 minuta, a u slučaju da Dečić napravi iznenađenje i osvoji Kup Crne Gore, Edis Mulalić bi u malom mjestu Tuzi postao vječan, a i ovako je već legenda Željezničara upisana zlatnim slovima u historiju omalenog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.