POD PRITISKOM NAVIJAČA

Makedonci povukli nove dresove za Evropsko prvenstvo

Dres za EURO nije naišao na odobravanje

Sjeverna Makedonija: Historijski plasman na Evropsko prvenstvo. TWITTER

E. Ćosić

30.5.2021

Dres koji su Makedonci planirali nositi na predstojećem Evropskom prvenstvu nije naišao na odobravanje tamošnje javnosti, pa su pod pritiskom navijača u makedonskom Savezu odlučili promijeniti dres u kojem će Pandev i ekipa zaigrati na prvom Euru u svojoj historiji.

Predsjednik Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije Muhamed Sejdini je objavio da će reprezentacija na Evropskom prvenstvu igrati u dosadašnjem dresu, u crvenoj i žutoj boji nacionalne zastave, nakon što je novi bordo dres naišao na loš prijem u javnosti. 

- Kao predsjednik Saveza preuzimam odgovornost za eventualne posledice i najavljujem da ćemo na Evropkskom prvenstvu igrati u dosadašnjim dresovima. U aktuelnom reprezentativnom dresu igrali smo Evropsko prvenstvo 2017. (U 21), sa tim dresom smo ostvarili historijski plasman na Euro 2021 i sa tim dresom ćemo se predstaviti na tom prvenstvu koje sa nesrpljenjjem očekujemo - napisao je Sejdini na Facebooku.

Makedonci su na Evropskom prvenstvu smješteni u grupu C zajedno sa Nizozemskom, Ukrajinom i Austrijom, a u prilogu pogledajte kako izgleda novi dres protiv kojeg su pisane peticije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.