PREMIJER LIGA BIH

Penaldžije će odahnuti: Ligu napušta rekorder po broju odbranjenih penala

Sloboda ostaje bez prvog golmana

Golubović: Noćna mora za penaldžije. Federalna.ba

E. Ćosić

31.5.2021

Jedan od najboljih golmana lige i junak Slobode Adnan Golubović napustio je klub iz Rudarske 2. Sjajni golman bio je jedan od ključnih igrača koji su ostavili "crno-crvene" u eliti.

Prema informacijama koje pristižu, Golubović će napustiti Premijer ligu i zaputiti se u inostranstvo. U proteklom periodu na adresu Slobode stiglo je i nekoliko ponuda klubova premijerligaša, ali cilj odličnog golmana je odlazak vani. 

Inače, Golubović je rođen u Sloveniji, ali vuče bosanske korijene. Karijeru je započeo u Triglavu, nakon čega odlazi u Domžale, pa onda seli u Italiju gdje je branio za Materu i Katanzaro. Na mala vrata je došao u tuzlansku Slobodu, gdje je veoma brzo svojom preciznošću i vrhunskim odbranama stekao epitet jednog od najboljih golmana u BiH. 

Uspio je ispisati i historiju Premijer lige, obzirom da je oborio rekord star 14 godina. Naime, uspio je odbraniti čak pet penala u jednoj sezoni, te je tako oborio rekord golmana Orašja Luke Kobaša koji je u sezoni 2006/07 odbranio četiri jedanaesterca.

Golubović je branio penale Tonija Jovića, Gorana Brkića, Adnana Osmanovića, Samira Bekrića i Nikole Dujakovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.