PRIPREME ZA EURO

Novi problemi za Enrikea: Pozitivan i Ljorente

Kod defanzivca Lidsa utvrđeno je prisustvo virusa i odmah je stavljen u izolaciju

Dijego Ljorente. Arhiva

G. Š. / Sport klub

9.6.2021

Dijego Ljorente (Diego Llorente) drugi je član reprezentacije Španije, koji je pozitivan na koronavirus, samo nekoliko dana uoči početka Evropskog prvenstva. Kod defanzivca Lidsa utvrđeno je prisustvo virusa i odmah je stavljen u izolaciju. 

Prije dva dana pozitivan nalaz dobio je i kapiten Serhio Buskets (Sergio Busquets). Selektor Španaca Luis Enrike (Enrique) sigurno neće moći da računa na njih u prvom meču šampionata protiv Švedske, pošto moraju deset dana da budu u karantinu. 

- Ostali testirani igrači su dobili negativan nalaz. Reprezentacija nastavlja redovne aktivnosti u trening kampu, piše u saopćenje Fudbalskog saveza Španije.

Zbog pojave koronavirusa Enrike je na prvobitni spisak odlučio da pozove još šest igrača, koji treniraju odvojeno od onih koji su predviđeni da igraju na Euru. Na toj listi su: golman Kepa (Arrizabalaga), Moreno (Alberto), Fornals (Pablo), Soler (Carlos), Raul Albiol i Mendez (Brais). Ostaje da se vidi da li će neko od njih dobiti šansu da zaigra na kontinentalnom šampionatu.

Problem ima i prvi rival Španije na šampionatu Švedska. Uoči međusobonog duela u ponedjeljak u 21 sat pozitivan nalaz na koronu dobili su Dejan Kuluševski i Matijas Svanberg (Mattias). U grupi E pored ove dvije reprezentacije se nalaze Poljska i Slovačka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.