EURO 2020

Mbape je zbog Žirua htio upasti na press konferenciju

Ugledni francuski list "L'Equipe" donosi nevjerovatnu informaciju

Žiru i Mbape: Nervoza se uvukla u redove svjetskih prvaka. TWITTER

E. Ćosić

10.6.2021

Najugledniji francuski list "L'Equipe" donosi nevjerovatnu informaciju iz redova aktuelnih svjetskih prvaka. Naime, napadački tandem Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) i Olivije Žiru (Olivier Giroud) više nisu u odličnim odnosima, štaviše napadač PSG-a je htio upasti na press konferenciju i napasti svog saigrača.

Francuzi su odigrali dvije pripremne utakmice pred nastup na Evropskom prvenstvu. "Trikolori" su i Vels i Bugarsku pobijedili sa po 3:0, a povreda Benzeme je predstavljala jedini problem sa selektora Didijea Dešama (Didier Deschamp). Barem do press konferencije nakon utakmice sa Bugarima, gdje je dvostruki strijelac na utakmici Žiru poprilično isprozivao Mbapea i ostale saigrače.

 - Određeni pojedinci nisu mi dovoljno često dodavali loptu - rekao je Žiru, a prozvanim se osjetio napadač PSG-a koji je proveo 45 minuta na terenu sa fudbalerom Čelzija. "L'Equipe" piše da je Mbape bio toliko ljut da je želio upasti na konferenciju i na licu mjesta odgovoriti Žiruu.

Inače, Mbape je vidno nezadovoljan i nervozan, a mnogi razlog vide u tome što ga njegov trenutni klub ne želi prodati Real Madridu. Što se Francuza tiče, "Trikolori" su smješteni u grupu F zajedno sa Portugalom, Njemačkom i Mađarskom, a prvu utakmicu će odigrati 15. juna protiv Njemačke.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.