EURO 2021.

Spektakularna ceremonija otvaranja prvenstva

Ovo prvenstvo se odigrava na 60. godišnjicu od prvog Evropskog prvenstva

Olimpiko iz zraka nikad nije izgledao tako spektakularno. AFP

Piše: M. Kadić

11.6.2021

Fudbalske selekcije Italije i Turske prvom utakmicom na takmičenju večeras su otvorile i zvanično Euro 2021. Prije toga, na stadionu Olimpiko u Rimu, održana je spektakularna ceremonija otvaranja. 

Ni oni stariji ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu ne sjećaju se da je ovaj legendarni italijanski stadion izgledao tako spektakularno kao večeras tokom ceremonije.  Sjajne koreografije, vatromet, specijalni i dimni efekti, milion boja, muzika i sve ostalo... napravilo je od Olimpika pravu gigantsku pozornicu.

Naravno, kako to tradicija nalaže uoči početka susreta vidjeli smo i službeno otvorenje na kojem je virtualno predstavljena himna takmičenja.

Martin Garrix, Bono Vox i The Edge našli su se na velikoj pozornici na otvaranju Eura na Olimpiku u Rimu, virtuelnom izvedbom pjesme "We Are The People", uz upotrebu vrhunske tehnologije i scenografije.

Domaćin se potrudio da sve izgleda savršeno - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Inače, nizozemski DJ i producent Martin Garrix autor je zvanične himne za Euro 2020, a pjesma slavi glavnu temu Eura - zajedništvo, pogotovo zbog pandemije i svih pratećih nevolja koje su pogodile svije prošle i ove godine.

Poseban dojam je ostavio italijanski operski pjevač Andrea Bocelli koji je tokom ceremonije izveo je ariju Nessun Dorma.

Podsjećamo, ovo prvenstvo se odigrava na 60-tu godišnjicu od prvog Evropskog prvenstva.Inače, nizozemski DJ i producent Martin Garrix autor je zvanične himne za Euro 2020, a pjesma slavi glavnu temu Eura - zajedništvo, pogotovo zbog pandemije i svih pratećih nevolja koje su pogodile svije prošle i ove godine.

Poseban dojam je ostavio italijanski operski pjevač Andrea Bocelli koji je tokom ceremonije izveo je ariju Nessun Dorma.

Podsjećamo, ovo prvenstvo se odigrava na 60-tu godišnjicu od prvog Evropskog prvenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.