EURO 2020

Rusi računaju na navijače, Belgijanci ostali bez dvije zvijezde

- Belgija ima 18 igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu 2018, smatra selekor Rusije Čerčesov

Belgijanci su na EP stigli u ulozi jednog od favorita za naslov. UEFA

Piše: M. Kadić

12.6.2021

Belgija i Rusija odigrat će večeras, po mnogima, derbi današnjeg programa na Evropskom prvenstvu, u okviru Grupe B.

Selektor Belgije Roberto Martinez u Sankt Peterburgu neće imati na raspolaganju sve najbolje igrače, povrijeđeni su De Brojne (Bruyne) i Hazard, a ekipu će u ovom meču predvoditi Lukaku. Kako god, i ovakva Belgija ima snage da osvoji prvo mjesto u grupi.

"Slažem se da je prva utakmica često najteža na velikom turniru. Na turnir morate ući jaki i psihički i fizički. Sutra će biti pravi test, jer ovu ekipu jako dobro znamo, ali poznaju i oni nas i pored toga imat će podršku svojih obožavatelja", rekao je selektor Belgije.

Na drugoj strani Rusi će pokušati iskoristiti domaći teren i svoje brojne navijače, a selektor Stanislav Čerčesov uspio je za domaće Svjetsko prvenstvo 2018. okupiti jak kolektiv trkački vrlo jak, s odličnim Artemom Džjubom (Dzyuba) kao zvijezdom u napadu.

"Belgija ima 18 igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu 2018. Očito su jaka ekipa. Igrali smo tri puta s njima u posljednjih nekoliko godina (Rusija je izgubila dva puta, 3:1 i 4:1 u kvalifikacija za EP, te je bilo neriješeno 3:3 u prijateljskoj utakmici), i sjećam se da su sve utakmice bile stvarno zabavne i atraktivne. Sutra moramo igrati maksimalno da bismo uspjeli nešto napraviti protiv Belgije", rekao je selektor Rusa, Stanislav Čerčesov.

U posljednjih šest okršaja ova dva tima, Belgija je slavila čak pet puta dok je jednom bilo neriješeno (3:3) u meču odigranom 2017..

Grupa B: Belgija - Rusija (21 sat)

Moguće postave:

BELGIJA: Kurtoa (Courtois), Aldervil (Alderweireld), Dinajer (Denayer), Vertongen (Vertonghen), Munije (Meunier), Telemans (Tielemans), Dendoker (Dendoncker), Karasko (Carrasco), Hazard, Mertens i Lukaku. 

RUSIJA: Šunin (Shunin), Semjenov (Semyenov), Džikija (Dzhikiya), Dijvejev (Diveyev), Karavajev (Karavayev), Zobnin, Ozdojev (Ozdoyev), Žirkov (Zhirkov), Mirančuk (Miranchuk), Golovin i Džuba (Dzyuba).

Kladionica Mozzart na pobjedu na pobjedu Belgije daje kvotu 2.15, dok je kvota na pobjedu Rusije 3.60. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.