EURO 2020

Ko bi to mogao reći, izostanak Ibrahimovića najbolja moguća vijest za Švedsku

Isak ostvaruje nešto što niko u reprezentaciji dugo nije

Isak: Imao bi manju minutažu. Twitter

N. Demirović

18.6.2021

Onog trenutka kada su i definitivno propale sve mogućnosti da Zlatan Ibrahimović nastupi na ovom Evropskom prvenstvu, naglo je opala i euforija koja se podigla upravo onda kada je legendarni as objavio da se ponovo vraća u državni tim. 

Ipak, kako stvari stoje, vrlo lako bi moglo bi se ispostaviti da izostanak legendarnog igrača postane najbolja stvar koja se dogodila reprezentaciji Švedske ovog ljeta. Jer da je golgeter Milana u timu, fantastični Aleksander Isak (Alexander) bi izvjesno imao znatno skromniju minutažu i mogućnost da iskaže ono što je pokazao u  slavlju nad Slovačkom, piše "Mozzartsport".

Isak je u pobjedi svoje selekcije uspio ostvariti šest uspješnih driblinga, što je trenutno najviše na Evropskom prvenstvu, ali i najbolji učinak jednog švedskog reprezentativca na završnim turnirima od 1992. godine. Tada je legendarni Tomas Brolin imao sedam uspješnih driblinga u pobjedi nad velikim rivalom i budućim prvakom Evrope Danskom od 2:1.

Ipak, ko je samo malo detaljnije prošle sezone pratio špansku Primeru dobro zna da ovakve partije, momka rođenog u Solni, ne predstavljaju nikakvo iznenađenje, već su samo posljedica pravilnog razvoja jedne karijere. Aleksander Isak iza sebe ima životnu formu. 

U dresu Real Sosijedada, koji ga je na ljeto 2019. godine kupio iz Dortmunda za 6.500.000 eura, brzonogi fudbaler je postigao 17 golova na 34 utakmice u španskoj Primeri.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.