EURO 2020

Korona i njeno ludilo: Danski navijači mogu u Amsterdam, velški ne

Utakmicu osmine finala igrat će u Amsterdamu na Johan Krojf Areni

Reprezentativci Velsa slave prolaz sa navijačima. AFP

E. Ćosić

22.6.2021

Pandemija korona virusa nastavlja da kroji Evropsko prvenstvo, a posljednja nesvakidašnja situacija vezana je za to čiji će navijači moći da doputuju u Nizozemsku na meč osmine finala prvenstva (subota, 18:00). Korona i njeno ludilo koje je zaludilo svijet, pa zbog koje imamo raznorazne nelogičnosti u protokolima, sada su ponovo na djelu.

Naime, jučer su se pojavile informacije da nizozemska vlada zbog epidemiološke situacije neće dopustiti dolazak Danaca i Velšana na meč osmine finala u Amsterdamu na Johan Krojf Areni (Cruyff). Međutim, odluka je promijenjena, pa će danski navijači moći da dođu u Amsterdam ukoliko ga napuste nakon 12 sati provedenih na tlu Nizozemske. 

Uz to, Danci će morati da pruže dokaz o negativnom PCR testu na korona virus ne stariji od 72 sata. Danci će moći na tribine Ajaksovog doma, ali velški navijači neće imati tu mogućnost. Ministarka zdravlja Velsa Eluned Morgan izjavila je kako nizozemska policija ne pušta Velšane u Amsterdam.

Navijači Velsa će Bejla (Bale) i društvo moći bodriti tek ako prođu u četvrtfinale, koje bi igrali u prestonici Azerbejdžana gdje su već ranije mogli gostovati u okviru grupe A.


Avaz i SofaScore jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.