GRUPA F

Spektakl u Budimpešti, Nijemci žele preoteti prvo mjesto Francuzima

Francuzi su prvi s četiri boda, slijede Nijemci s tri, koliko imaju i Portugalci, dok Mađarska ima jedan bod

Ronaldo će voditi Portugalce protiv svjetskih prvaka večeras. UEFA

Piše: M. K.

23.6.2021

Samo je Francuska sigurna što se osmine finala tiče Grupe F Eura 2020, dok će selekcije Njemačke, Portugala, pa čak i Mađarske, večeras tražiti vizu za polaz dalje.

Francuzi su prvi s četiri boda, slijede Nijemci s tri, koliko imaju i Portugalci, dok Mađarska ima jedan bod, ali i dalje šanse da uz neko čudo prođe dalje, mada je to zaista teško očekivati jer bi morali pobijediti Nijemce s više golova razlike.

Svjetski prvaci Francuzi mogu ostati bez prvog mjesta u grupi, što im svakako nije cilj pa će protiv evropskog prvaka Portugala na Puškaš areni odigrati maksimalno, a u susretu Mađarske i Njemačke očekuje se da Nijemci potvrde pobjedu 4:2 nad Portugalom.

Večerašnji akteri nisu bez problema, pa će tako Portugalcima skoro sigurno  nedostajati Feliks (Felix) i Mendeš (Nuno Mendes), dok su Francuzi ostali bez Osmanea Dembelea (Ousmane), a pod upitnikom je i Koman (Coman).

U drugom meču Lukas Klosterman i Tomas Miler (Thomas Muller) nedostajat će u Njemačkoj, dok kod Mađara neće biti Daniela Gazdaga.


Grupa F


MINHEN (21 sat): Njemačka - Mađarska

BUDIMPEŠTA (21 sat): Portugal - Francuska


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Njemačka daje kvotu 1,23, dok je kvota na pobjedu Mađarske 12,0. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.


Kladionica Mozzart na pobjedu Portugala daje kvotu 3,20, dok je kvota na pobjedu Francuske 2,45. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.