KOPA AMERIKA

Urugvaj ima nesvojstvenih problema, večeras za prolaz protiv Bolivije

Utakmica 4. kola grupne faze južnoameričkog prvenstva

Kavani i Suarez: Samo jedan gol Urugvaja do sada na prvenstvu Južne Amerike. TWITTER

E. Ćosić

24.6.2021

Selekcija Urugvaja večeras protiv Bolivije igra 4. kolo grupne faze Kopa Amerike. Kada se preleti po sastavu koji na raspolaganju ima selektor Oskar Tabaraez (Oscar) i koji predvode sjajni napadači Luis Suarez i Edinson Kavani (Cavani) prosto pomislite da su nezaustavljivi ispred protivničkog šesnaesterca.

Međutim, potpuno drugačija slika Urugvaja na Kopa Americi koji ima nesvojstvenih problema - muči se sa postizanjem golova. Nakon dva odigrana susreta Urugvaj ima samo jedan postignut gol i to onaj Suareza u remiju protiv Čilea (1:1). Večeras ne smiju kiksati, a pobjedom bi otvorili vrata četvrtfinala, gdje će ih najvjerovatnije čekati Brazil.

Tabarez je dočekao gol Suareza koji je prekinuo agoniju dugu 444 minute, ali još uvijek se čeka Edinson Kavani. Nakon dobre sezone u Mančester junajtedu, Kavani nije prenio formu u državni dres. Dolazi u prilike, ali ne pogađa. Možda će iskusni napadač proraditi večeras i svom Urugvaju donijeti četvrtinu finala južnoameričkog prvenstva.

Urugvajci su veliki favoriti, a Mozzart na njihovu pobjedu daje kvotu 1.23, dok bi trijumf Bolivije bio pravo iznenađenje što govori kvota od čak 12.0. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.