EURO 2020

Izabrali najboljih 11 grupne faze i šokirali Englesku i pola Evrope

Po izboru BBC-ja u prvih 11 grupne faze Evropskog prvenstva nema Kristijana Ronalda i engleskih igrača

Niko iz selekcije Engleske nije ušao u startnih 11. Agencije

M. K.

25.6.2021

U idealnom timu Grupne faze Evropskog prvenstva, koji je sastavio BBC na osnovu glasova čitalaca, nema mjesta za Kristijana Ronalda, kao ni za jednog reprezentativca Engleske!

BBC je tokom svih utakmica tražio od čitalaca da ocjenjuju igrače, dajući svakom fudbaleru bodove od 0 do 10. Na osnovu tog bodovanja i uslova da su fudbaleri igrali najmanje 60 minuta u dva od ukupno tri meča svoje reprezentacije, napravljen je najbolji tim prve faze EURO 2020, prenio je SK.

Najbolje ocjenjeni fudbaler je vezni igrač Mančester sitija i Belgije Kevin de Brujne (Bruyne) s prosječnom ocjenom 8,36. Zanimljivo je da u timu nema mjesta za najboljeg strijelca takmičenja i jednog od najboljih fudbalera na planeti, Kristijana Ronalda (Christiano).

Osim toga, nema nijednog reprezentativca Engleske što govori šta Britanci koji su većinski čitaoci BBC-ja, misle u toj reprezentaciji.

Idealan tim grupne faze u formaciji 3-4-3 izgleda ovako:

Kasper Šmajhel (Kasper Schmeichel, Danska) – Simon Kjer (Kjær, Danska), Ezdžan Alioski (Sjeverna Makedonija), Leonardo Spinacola (Spinazzola, Italija) – Mateuž Klih (Mateusz Klich, Poljska), Kevin De Brujne (De Bruyne, Belgija), Đini Vajnaldum (Georginio Wijnaldum, Holandija), Manuel Lokateli (Locatelli, Italija) – Ćiro Imobile (Ciro Immobille, Italija), Romelu Lukaku (Belgija) i Aleksander Isak (Alexander, Švedska).


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.