OSMINA FINALA EURA

Bejl i društvo žele ponoviti 2016, Šmajhl predvodi Dance

- Spremni smo za Vels kao i za sve moguće scenarije u toku utakmice, kaže selektor Danske

Danci bez Eriksena pružaju solidne partije. UEFA

Piše: M. Kadić

26.6.2021

Prvi par osmine finala Eura 2020 čine selekcije Velsa i Danske koji će odmjeriti snage danas od 18 sati na stadionu na "Johan Cruijff" Areni u Amsterdamu.

Obradovali su Geret Bejl (Gareth Bale) i društvo još jednom svoje navijače i izborili plasman u drugi krug takmičenja kao i na prošlom turniru 2016..

Danski golman Šmajhl jedna je od glavnih uzdanica Danaca. UEFA

Analizirali protivnika

Odlične partije pruža Aron Remzi (Aaron Ramsey) koji se vraća u formu poslije velikih problema s povredama u prošloj sezoni, što je vrlo bitan podatak za Velšan i selektora Roba Pejdža (Page), koji je, kaže, dobro analizirao narednog protivnika.

- Svi smo vrlo ambiciozni, želimo dalje, ali ne smijemo biti naivni. Gledali smo Dance kako igraju i moram priznati da sam impresioniran. Isto tako smatram da možemo pobijediti svakog kada nam ide, smatra Pejdž.

Moguća postava:

Vard (Ward); Roberts, Mepam (Mepham), Rodon, B. Dejvis (B. Davies); Morel (Morrell), Alen (Allen); Bejl (Bale), Remzi (Ramsey), Džejms (James); KMur (Moore). 

Izdržali bez najboljeg igrača

Na žalost Danci će ovaj Euro najviše pamtiti po nesreći koji je doživio Kristijan Eriksen (Christian) koji je jedva ostao živ nakon kolapsa koji je doživio u duelu Danske i Finske.

Ipak, kao da je to sve dalo snagu Dancima pa su odigrali dobro do kraja grupne faze i izborili osminu finala, a istakao se posebno i golman Kasper Šmajhl koji je pravi vođa tima.

Bejl će ponovo biti najveća prijetnja za protivnika. UEFA

Selektor Kasper Hjulmand uoči meča kaže: 

- Spremni smo za Vels kao i za sve moguće scenarije u toku utakmice. Analizirali smo rivala i znamo kako se postaviti, očekuje nas paklenih 90 minuta, ističe Hjulmand.

Moguća postava:

Šmajhl (Schmeichel); Mele (Mæhle), Vestergard (Vestergaard), Kjer (Kjær), Kristiensen (Christensen), Vas (Wass); Hojbjerg, Dilejni (Delaney); Poulsen, Damsgaard, Brajtvajt (Braithwaite).


 

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Vels daje kvotu 4,10 , dok je kvota na pobjedu Danske 2,00. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.