OSMINA FINALA EURA

Azuri preko neugodne Austrije žele nastaviti veliki pobjednički niz

- Oni su ekipa koja vrši jak pritisak na svoje protivnike, kaže Mančini uoči duela sa Austrijom

Azuri su među glavnim favoritima. UEFA

Piše: M. Kadić

26.6.2021

Drugi duel osmine finala Eura 2020 večeras će odigrati Italija i Austrija, a mjesto odigravanja meča bit će Vembli nba kojem se očekuje veliki broj navijača.

Može s reći da italijanska fudbalska selekcija proživljava jedno od svojih najboljih razdoblja u posljednjih 20ak godina. Selektor Roberto Mančini (Mancini) s 11 uzastopnih pobjeda obara rekorde, a Austrijanci su u današnjem meču zaista i podređenim položaju i trebat će savršena utakmica, ako žele ostvariti neki rezultat.

Mančini odlično vodi Italijane. UEFA

Nedostaju dvojica

- Jako poštujemo Austriju, dobra su ekipa i imaju dobre igrače. Oni su ekipa koja vrši jak pritisak na svoje protivnike. Imaju tri ili četiri odlična tehničara poput Alabe. Morat ćemo biti vrlo oprezni, rekao je Mančini koji ne može računati na povrijeđen Florencija (Florenzi) i Kjelinija (Chiellini).

Moguća postava:

Donaruma (Donnarumma); Di Lorenco (Di Lorenzo), Bonući (Bonucci), Bastoni, Spinacola (Spinazzola); Barela (Barella), Žiržinjo (Jorginho), Vrati (Verratti); Berardi, Imobile (Immobile), Insinje (Insigne).


Već ostvarili cilj

Sam plasman u osminu finala za Austriju i selektora Franka Fodu (Franco) veliki je uspjeh što je i sam Foda potvrdio. Ipak, to ne znači da Austrija neće tražiti šansu u ovom meču.

- Postigli smo nešto izvanredno. Ogromno je uzbuđenje. Italija ima izuzetno kvalitetnu ekipu, posebno u odbrani. Brzo izlaze naprijed kad osvoje loptu i stvarno su poboljšali svoje pozicioniranje. Ali mi imamo plan kako se postaviti, rekao je Foda.

Moguća postava:

Bahman (Bachmann); Lajner (Lainer), Dragović, Hinereger (Hinteregger), Alaba; Šlager (Schlager), Griliš (Grillitsch); Laimer, Sabicer (Sabitzer), Baumgartner; Arnautović.

Mogu li Alaba i društvo pomrsiti račune Italijanima?. UEFA

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Kladionica Mozzartna pobjedu Italije daje kvotu 1,57, dok je kvota na pobjedu Austrije 7,00. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.