EURO 2020

Špekuliše se da mu je posljednje Euro, oglasio se i Ronaldo

Kapiten Portugala postao rekorder nakon nastupa na pet evropskih prvenstava

Ronaldo: Ima 36 godina i ne namjerava stati. AFP

E. Ćosić

28.6.2021

Portugal je sinoćnjim porazom od Belgije (1:0) okončao takmičenje na Evropskom prvenstvu. Odmah po ispadanju aktuelnih prvaka krenule su špekulacije da je Kristijano Ronaldo (Cristiano) odigrao posljednji meč na prvenstvu Evrope.

Ronaldo ima 36 godina, a nastupom na ovom Euru postao je prvi fudbaler kojem je pošlo za rukom da zaigra na pet evropskih prvenstava. On je igrao 2004. kada je njegova domovina bila domaćin, četiri godine kasnije u Austriji i Švicarskoj, 2012. je igrao u Poljskoj i Ukrajini, a predvodio je svoj tim do naslova prvaka 2016. u Francuskoj. 



- Nismo ostvarili rezultat kojem smo se nadali i završili smo turnir ranije nego što smo željeli. Ali ponosni smo na ono što smo pokazali, uradili smo sve što smo mogli kako bismo odbranili titulu prvaka. Ova ekipa pokazala je da može da pruži još mnogo radosti Portugalcima. Naši navijači su nas podržavali od početka do kraja. Borili smo se zbog njih, kako bismo opravdali povjerenje koje su nam ukazali. Ipak, nije bilo moguće da ostvarimo ono što smo svi željeli. Čestitam Belgiji i želim svim timovima sreću do kraja turnira. Što se nas tiče, vratit ćemo se jači - poručio je Ronaldo na društvenim mrežama, te najavio potencijalni nastup na narednom Evropskom prvenstvu koje se igra za tri godine.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.