EURO 2020

Seferović: Presretni smo, ispisali smo historiju

Napadač Švicarske postigao dva gola Francuskoj

Seferović: Briljantan nastup Švicarske. TWITTER

E. Ćosić

29.6.2021

Fudbalska reprezentacija Švicarske predvođena selektorom Vladimirom Petkovićem napravila je senzaciju. Eliminisala je Francusku i plasirala se u prvo četvrtfinale u historiji. Nakon 3:3 u regularnom vremenu i produžecima koji nisu donijeli promjenu, pristupilo se jedanaestercima, a skoncentrisaniji su bili Švicarci.

Jedan od junaka velike pobjede bio je Haris Seferović koji je postigao dva pogotka. Prvo je u 15. minuti pogodio za vodstvo Švicarske, a onda su "Triokolori" napravili preokret. I kada se činilo da su Švicarci pred eliminacijom, Seferović je u 81. minuti ponovo pogodio.

- Sretni smo, sada ćemo malo proslaviti, ali želimo biti spremni za sljedeću utakmicu. Svi smo se borili, ispisali smo historiju - rekao je Seferović.

Švicarska će u petak 2. jula odmjeriti snagu sa Španijom u četvrtini finala. Ta utakmica se igra na Gazprom Areni u Senkt Peterzburgu od 18 sati.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.