NJEMAČKA

Lotar Mateus o večerašnjem klasiku: Ako se dođe do penala, zna se ko pobjeđuje

- Engleska i Njemačka nemaju vezu između odbrane, veznog reda i napada. Nešto im nedostaje da bi izgledali kao prave ekipe, kaže Nijemac

Mateus Englesku ili Njemačku vidi u finalu. Prisma.de

M. K.

29.6.2021

Legendarni njemački reprezentativac Lotar Mateus (Lothar Matthäus) komentarisao je veliki derbi između Engleske i Njemačke koji će se danas od 18 sati odigrati na Vembliju u osmini finala Eura 2020..

- Poštujem Englesku čiji igrači su članovi najboljih klubova na svijetu – Mančester sitija, Mančester junajteda, Liverpula… međutim, samo igrači nisu dovoljni. Potreban vam je dobar tim, poput italijanskog u ovom trenutku. Oni mogu da mijenjaju tim i način igre u svakoj utakmici, ali poenta je da su pokazali da im to ne utiče na rezultat, rekao je Mateus, a prenosi SK.rs.

- Engleska i Njemačka nemaju vezu između odbrane, veznog reda i napada. Nešto im nedostaje da bi izgledali kao prave ekipe. Moraju sami da otkriju šta je to, a sada je pravi čas, dodao je Nijemac.

Lotar je rekao da ishod meča ne može da predvidi, ali...

- Ko god da pobijedi u ovom duelu, igrat će u finalu. Ali, recimo da obje ekipe igraju dobro, daju golove i u regularnom dijelu bude neriješeno pa se dođe do produžetaka, a onda i penala, tada se zna - Njemačka pobjeđuje, rekao je Lotar.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.