SJEĆANJE

FK Sarajevo nije zaboravio Ismira Pintola: Koševo će pamtiti tvoje ime

Ove godine nagradu za najborbenijeg igrača dobio je defanzivac Bordo tima - Amer Dupovac

Od sezone 2002/03 "Horde zla" tradicionalno uoči posljednje domaće utakmice u sezoni dodjeljuju trofej "Ismir Pintol". FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

29.6.2021

Na današnji dan 2002. godine prestalo je da kuca srce Ismira Pintola, četrnaestogodišnjeg dječaka i navijača FK Sarajevo, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću.

- Ismir Pintol je bio nasmijan dječak, koji se od ostalih vršnjaka razlikovao po neizmjernoj ljubavi prema FK Sarajevo. Čak i kada ga je stigla teška bolest, Ismir je bio svim srcem uz svoj klub. Do posljednjeg daha na sebi je nosio šal i kačket Sarajeva, a njegova teška borba za život bila je inspiracija navijačkoj grupi "Horde zla" da na kraju svake takmičarske sezone dodijeli trofej za najborbenijeg fudbalera Sarajeva koji je nazvan po njemu "Trofej Ismir Pintol", saopćeno je iz FK Sarajevo.

Od sezone 2002/03 "Horde zla" tradicionalno uoči posljednje domaće utakmice u sezoni dodjeljuju trofej "Ismir Pintol", a potom u znak sjećanja na njega ne navijaju u prvih 14 minuta, nakon čega se transparentom "Koševo će pamtiti tvoje ime Ismire" i sa 14 upaljenih baklji sjete ovog hrabrog dječaka. 

Ove godine nagradu za najborbenijeg igrača dobio je defanzivac Bordo tima - Amer Dupovac.

- Koševo će pamtiti Tvoje ime, Ismire, ističu u sarajevskoj Titovoj 38b.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.