EURO 2020

Forsbergu uspjelo nešto što nije ni Zlatanu Ibrahimoviću

Švedski reprezentativac iza sebe ima odličan nastup na prvenstvu Evrope

Forsberg: Četiri gola na ovom Euru. TWITTER

E. Ćosić

30.6.2021

Fudbalska reprezentacija Švedske okončala je takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je nakon produžetaka poražena od Ukrajine sa 2:1. Šveđanima nije pomogao ni odlični Emil Forsberg koji je postao prvi igrač još od 1994. godine i Keneta Andersona (Kennet Andersson) koji je za reprezentaciju postizao po gol na tri uzastopne utakmice na velikim takmičenjima.

On je sinoć bio jedini strijelac za Švedsku, a u dva navrata je pogađao i okvir gola. Švedska je napadala, trudili su se Forsberg, Aleksander Isak i društvo da dođu do drugog gola, međutim glupost Markusa Danielsona (Marcus) koštala je švedsku selekciju plasmana među osam najboljih. 

Zbog pregrubog prekršaja štoper Švedske je zaradio direktan crveni karton, a Ukrajinci su igrača više uspjeli iskoristiti u samom finišu utakmice. Ukrajina je povela u 27. minuti golom Oleksandra Zinčenka (Olexandar Zinchenko), a stvari je na početak vratio Forsberg u 42. minuti, da bi u 121. gol vrijedan četvrtine finala postigao rezervista Artem Dovbik (Dovbyk).

Također, Forsberg je prvi fudbaler Švedske koji je postigao četiri ili više gola na jednom Evropskom prvenstvu. Kenet Anderson je pomenute 1994. godine bio strijelac pet pogodaka.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.