FK SARAJEVO

Bordo klub ostaje bez vijetnamskog ulagača

- S trenutnom situacijom koja vlada u posljednje tri godine nismo uspjeli ostvariti sportske ciljeve, kaže Nguyen Hoai Nam

Nam ima problema u svojoj kompaniji. Arhiv

M. K.

1.7.2021

Vlasnik većinskih upravljačkih prava u FK Sarajevo, Nguyen Hoai Nam (Ngujen) izjavio je za CafeF.vn da će prestati ulagati u najtrofejniji bh. fudbalski klub.

- S trenutnom situacijom koja vlada u posljednje tri godine nismo uspjeli ostvariti sportske ciljeve. Ne može se ništa napraviti kada na takmičenjima nema gledalaca. Nedostaju prihodi od oglašavanja, TV prava, ulaznica, sve je nepredvidivo. Jako sam tužan, nisam spavao skoro mjesec dana. Bio je to veliki san, ali nisam ga mogao ispuniti i moglo bi se reći da je neočekivano prekinut. Ali sa ljubavlju prema nogometu općenito, ljubavi prema vijetnamskom fudbalu i ljubavi prema gradu Sarajevu nikada se neću promijeniti. Teško je reći unaprijed, ali vjerujem da, ako se vratim fudbalu, određenom klubu, ukoliko stvari postanu bolje, i dalje ću birati Sarajevo, rekao je Nam.

Ipak, kako saznajemo, navijači FK Sarajevo nemaju razloga za brigu, jer je blizu dogovor s novim investitorom. Da li će on biti iz Češke, Japana, Saudijske Arabije, Turske ili SAD, kako kažu na Koševu, saznat ćemo ubrzo. Nakon završnih pregovora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.