ITALIJA

Roberto Mančini pred derbi četvrtfinala: Odlučit će jedna greška

- Svjesni smo snage protivnika, ali i svoje, kaže selektor Italije pred veliki okršaj večeras

Mančini poštuje snagu Belgije i vjeruje u svoju ekipu. UEFA

Piše: M. Kadić

2.7.2021

Belgija i Italija odigrat će derbi četvrtfinala Eura 2020 nakon što su eliminisali ranije u osmini finale selekcije Portugala (1:0) odnosno Austrije (2:1).

U Italiji nisu mogli biti zadovoljni prikazanom predstavom protiv Austrije gdje su u nekoliko navrata bili i u situaciji da budu eliminisani nakon odličnih igara u grupnoj fazi, ali Austrija nije imala dovoljno sreće i kvaliteta za taj podvig.

Selektor Italije Roberto Mančini (Mancini) izjavio je kako će tek dok bude trajala utakmica moći nešto mijenjati i taktizirati jer se radi o snažnom duelu gdje će se ekipe morati tokom meča prilagođavati jedna na drugu.

- Morat ćemo vidjeti kako se igra razvija da bismo mogli nešto promijeniti, pogotovo u slučaju da stvari ne budu išle kako smo planirali. Siguran sam da će to biti lijepa utakmica koju će odlučiti jedna greška. Znamo da se suočavamo s jakom ekipom, ali svjesni smo i svojih snaga i kvaliteta. Igrat ćemo svoju igru, poštujući uvijek protivnika kojim se suočavamo jer znamo koliko su dobri. Nema više lakih utakmica, kao što smo već vidjeli na ovom turniru. Belgija je zasigurno jedna od najboljih selekcija na svijetu trenutno, kazao je Mančini.

Što se sastava tiče, Italijani nemaju nekih većih problema, osim što je stoper Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini) još rovit nakon povrede u 1. kolu grupne faze, a pod upitnikom je i Alesandro Florenci (Alessandro Florenzi). 

U prilog Italiji svakako ide činjenica što u sastavu Belgije skoro sigurno neće biti Kevina da Brujnea (Bruyne) koji je povrijeđen, dok je upitan i Eden Azar (Hazard). Od ranije je povrijeđen Timoti Kastanj (Timothy Castagne).


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Kladionica Mozzart na pobjedu Belgije daje kvotu 2,95, dok je kvota na pobjedu Italije 2,55. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.