KONFERENCIJSKA LIGA

Dudić: Moramo obratiti pažnju na duel igru

Pokušavamo raditi u opuštenoj atmosferi, rekao je trener Veleža Feđa Dudić

Feđa Dudić. Arhiva

FENA

7.7.2021

Fudbaleri Veleža se sutra, nakon 33 godine, vraćaju na evropsku scenu. "Rođeni" će u četvrtak na Grbavici u Sarajevu ugostiti sjevernoirski Kolerain, u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige.


Zdravstvenu bilten

- Pokušavamo raditi u opuštenoj atmosferi, rekao je trener Veleža Feđa Dudić i dodao:

- Tako smo radili i kroz prvenstvo kada smo imali neke odlučujuće utakmice, nismo stavljali nikakav pritisak na momke. Radimo na nivou, hajmo reći, drugarstva i onda pred utakmicu "zategnemo" atmosferu, a sve do tada radimo u ležernijoj atmosferi. 

Što se tiče igračkog kadra, Dudić ističe kako ga veseli što će u novoj sezoni imati nešto širi igrački kadar:

- Nemamo nekih velikih problema s povredama. Imali smo izvan stroja Cvijanovića i Anđušića još od kraja prvenstva. Anđušić se sada vratio, Cvijanović trenira individualno i čekamo samo zeleno svjetlo doktora da se priključi ekipi. Pojačanje Dejanović je izvan stroja zbog povrede, a ostali su dobro i mogu reći da sam na slatkim mukama što se tiče početnih jedanaest u sutrašnjoj utakmici.

Dudić ističe kako su uspjeli pogledati neke utakmice predstojećeg protivnika te da se radi o ekipi protiv kakvog Velež nije do sada imao priliku igrati.

- Po pitanju duel igre morat ćemo biti na 100 posto. U utakmici protiv Maribora oni su dobili devet žutih kartona. To oslikava na koji način oni igraju. U nastojanju da dođu do lopte idu u neke prekršaje koji su toliko rizični i tu ćemo morati biti maksimalno spremni – upozorio je trener Veleža.


Postižu dosta euro-golova

Po njegovim riječima, igrači Koleraina vole šutirati iz svih mogućih pozicija.

- Postižu dosta euro-golova. Nekad ti šutovi završe u rašljama, nekad preko tribine, što nije slučaj kod naše ekipe. Mi nekad hoćemo da se ušetamo u gol, odlažemo te šutove, dok oni koriste svaku priliku za udarac - kazao je Dudić.

Utakmica Velež – Kolerain na programu je u četvrtak od 20:30 sati, uz prijenos na Face TV-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.