FK SLOBODA TUZLA

Žižović: Nadam se da ćemo ispuniti sve ciljeve, ali i afirmisati nove mlade igrač

Zadovoljni smo prevashodno što smo završili pripreme bez povrijeđenih igrača, u dobrom ambijentu i bez poraza

Žižović i Osmanhodžić: Nastavak priprema na Tušnju. FK Sloboda

Piše: G. Šumar

7.7.2021

Šef struke tuzlanskih crveno - crnih Mladen Žižović zadovoljan je urađenim poslom na Zlatiboru. Iza fudbalera Slobode je osmodnevni boravak na Zlatiboru, gdje se uigravana ekipa za novu premijerligašku sezonu. 

Tri test meča

Nakon dva dana odmora, Tuzlaci sutra nastavljaju trenažni proces na Tušnju kako bi što spremniji dočekali sve izazove koje donosi m:tel Premijer liga BiH. Prema riječima Mladena Žižovića, prvotimci Slobode su odlično odgovorili svim izazovima na pripremama.

- Zadovoljni smo prevashodno što smo završili pripreme bez povrijeđenih igrača, u dobrom ambijentu i bez poraza. Sa takvim pristupom nadam se da ćemo nastupati i u prvenstvu te da ćemo ispuniti sve ciljeve, ali i afirmisati nove mlade igrače, rekao je Žižović.

Na Zlatiboru su crveno – crni odigrali tri test meča koje su okončali s jednom pobjedom i dva remija. Bila je to prilika i da pripreme sa prvim timom prođe veći broj mladih fudbalera koji tek ulaze u seniorske vode. Dobili su priliku za igru i iskoristili je na najbolji način.


Opredjeljenje kluba

- Velika je stvar što je od 26 igrača njih 17 prošlo Slobodine mlađe kategorije. To je opredjeljenje kluba, mada ćemo igrače dijeliti samo na one koji mogu i koji ne mogu odgovoriti zadacima. Imamo još desetak dana do prve utakmice... Pokušat ćemo da ispravimo neke nedostatke i da spremni dočekamo Rudar iz Prijedora - zaključio je Žižović.

Podsjetimo, sezonu 2021/22 crveno – crni počinju 17. jula protiv povratnika u društvo najboljih...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.