ITALIJA

Sari o Portugalcu: Popularnost Ronalda često se postavlja iznad kluba, a to nije dobro

- Ronalda nije lako trenirati, on je poput multinacionalne kompanije koja ima svoje interese koje morate uskladiti sa onim što je najbolje za klub, kaže italijanski stručnjak

Mnogi Ronalda smatraju previše umišljenom osobom. cdn.cnn.com

M. K.

7.7.2021

Bivši trener Juventusa Mauricio Sari (Maurizio Sarri) poznat je po tome što nije veliki ljubitelj lika i djela Kristijana Ronalda (Cristiano), a često ga je smatrao glavnim krivcem krize Juventusa u kojoj se nalazi, pogotovo iz perioda dok je on vodio Juventus u kojem je, istina, često nadobudni, Ronaldo često dobijao mnogo više prostora od ostatka ekipe i rijetko je kada bio kritikovan za lošu igru Juvea.

Ovog puta je izjavio da je bilo teško trenirati ekipu u kojoj je Ronaldo, jer je morao voditi računa i o ličnim interesima portugalskog golgetera.

- Ronalda nije lako trenirati, on je poput multinacionalne kompanije koja ima svoje interese koje morate uskladiti sa onim što je najbolje za klub. Njegova popularnost često je iznad važnosti samog kluba. On ima više od 200 miliona pratioca na društvenim mrežama i to je problem našeg društva, izjavio je Sari, te dodao: 

Inače, nedavno je objavljena informacija da se Ronaldo popeo na prvo mjesto kada je u pitanju zarada od reklama na njegovom Instagram profilu, te je sa čelne pozicije skinuo američkog glumca Dvejna Džonsona (Dwayne Johnsona) poznatijeg i kao The Rock.

Ronaldo, koji ima 308 miliona pratioca na Instagramu, može naplatiti 1,6 miliona dolara za jednu reklamnu objavu na svom Instagram profilu, nedavno je objavila kompanija Hopper HQ, koja se bavi marketingom na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.