DANSKA

Hjulmand razočaran: Prvo su bile dvije lopte na terenu, a onda penal kojeg nije bilo

- Pet sekundi prije nego što je Sterling onuda protrčao ja sam četvrtom sucu govorio da je druga lopta u terenu, tvrdi selektor Danske

Hjulmand nije mogao biti zadovoljan suđenjem. AFP

M. K.

8.7.2021

Danski selektor Kasper Hjulmand razočaran je nakon poraza 1:2 u polufinalu Eura 2020 i to nakon eliminacije golom iz penala koji je blago rečeno sumnjiv. 

Podsjetimo, Danci su pali u produžetku nakon spornog penala kojeg je Kasper Šmajhel (Kasper Schmeichel) odbranio Heriju Kajnu (Harry Kane), ali je ovaj iz drugog pokušaja pogodio. 

Prije toga u kaznenom prostoru Danske oboren je Sterling, a ponovljeni snimci pokazuju da je kontakt napadač Sitija i odbrane Danske bio minimalan i da se Englez teatralno bacio na travnjak Vemblija.

- Pet sekundi prije nego što je Sterling onuda protrčao ja sam četvrtom sucu govorio da je druga lopta u terenu. To je stvarno teško prihvatiti. Jedno je izgubiti bitku, ali izgubiti je ovako… Teško je. Čovjek trči po terenu pored druge lopte i onda mu dosude penal kojeg nema, rekao je Hjulmand nakon utakmice.

Na kraju kaže daje zadovoljan odrađenim poslom.

- Igrali smo s jako puno intenziteta i bili smo jedna od najefikasnijih ekipa na turniru. Ovo je strašna ekipa koja je sjajno igrala na Euru, ali jasno je da smo izrazito razočarani nakon ovakvog poraza, rekao je selektor Danaca.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.