EURO 2020

Majka Ričards hvali selektora Italije: Kad Manćini motivira, postanete vjernik

Znam kakav je Manćini. Kada dođe veliki dan, kao što će biti ova nedjelja, on je neko koga želite da vas vodi

Italijani su spremni za finalnu utakmicu. AFP

G. Š. / Daily Mail

11.7.2021

Oči nogometne Evrope večeras će biti uperene na Vembli. Zavjesu na Euro 2020 spustit će Engleska i Italija, nekadašnji igrač Mančester sitija i engleske reprezentacije Majka  Ričards (Micah Richards), upravo je za „Građane“ igrao kod aktualnog italijanskog selektora Roberta Manćinija (Mancini). Zbog toga je za britanski „Daily Mail“ poslužio kao idealan sagovornik pred finale.


Manćini vam uđe u glavu

- Znam kakav je Manćini. Kada dođe veliki dan, kao što će biti ova nedjelja, on je neko koga želite da vas vodi. Manćini vam uđe u glavu i za njega ste spremni trčati kroz zidove od cigle – istakao je Ričards, te dodao:

Istina je, on na terenu ima Kjelinija (Giorgio Chiellini) i Bonućija (Leonardo Bonucci), koji taj rat vode ondje, ali upravo je Manćini taj general koji se uvijek pobrine da svaka bitka prođe dobro. To je ono što Sautgejt (Gareth Southgate) i igrači moraju shvatiti.

Ja sam uvjeren da će Manćinijev govor u svlačionici prije utakmice biti glasan, jer takav je bio svaki put kada bi imali važnu utakmicu u Sitiju. Vjerovao on u to ili ne, on će svojim igračima reći da je Italija u svakom segmentu bolja od Engleske.


Strast u krvi

Objasnio je i odakle strast u krvi italijanskog selektora.

- On je toliko strastven, da se vi kao igrač osjećate dužnim ne razočarati ga. Postane toliko emotivan uz rub terena da osjećate da se za njega isplati baciti na glavu i potrčati taj metar više. Manćini, kao trener, ima tu harizmu, kada on priča i motivira, vi postanete vjernik – zaključio je Ričards.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.