BH. REPREZENTATIVAC

Ziljkić predstavljen u novom klubu, Borcu manje novca nego je najavljivano

Almedin Ziljkić potpisao ugovor validan do ljeta 2023. uz mogućnost produženja na još jednu godinu

Ziljkić: Transfer vrijedan 200.000 eura. FACEBOOK

E. Ćosić

13.7.2021

Almedin Ziljkić je danas stigao u Ljubljanu i tamo je potpisao ugovor s Olimpijom. Bh. reprezentativac je sa slovenskim timom dogovorio dvogodišnju saradnju uz opciju produženja na dodatnu godinu.

Međutim, ono što je zaparalo oči je informacija o iznosu obeštećenja koje će Olimpija uplatiti na račun prvaka Bosne i Hercegovine. Naime, slovenski novinar Jure Bohorič objavio je da će slovenski tim Borcu za Ziljkića platiti 200.000 eura, što je daleko manje od milion eura koje je najavio Bogoljub Zeljković iz Borca.

Ovaj iznos obeštećenja je i puno realniji pošto najveći transfer u historiji Olimpije iznosi oko 800.000 eura, a danas klub nije ni blizu nekadašnjeg nivo. Inače, tim iz Ljubljane je u ljeto 2015. godine izdvojio 800.000 eura za 19-godišnjeg Nigerijca Blesinga Elekea (Blessing) koji je došao iz Gorice.

Ziljkić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Donji Srem, Novi Pazar, Goricu, Slobodu, Tuzla City, te Borac prije odlaska u Olimpiju. Za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je dva nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.