PRIJELAZNI ROK

Roman Abramovič za transfer Erlinga Halanda spreman izdvojiti 175 milione eura

Treneru Tomasu Tuhelu već poručio da raščisti višak u ofanzivi

Erling Haland. Arhiva

G. Š. / Bild

13.7.2021

Njemački "Bild" javlja da je vlasnik Čelzija Roman Abramovič uporan da na Stamford Bridž dovede Erlinga Halanda (Haaland)! Iako se prethodnih mjeseci pisalo da je Haland protivi transferu među "Plavce", jer šampiona Evrope ne smatra top klubom, to ruskog oligarha ne sprječava da radi apsolutno sve kako bi Norvežanin postao nova "devetka" njegovog kluba.


Najveća plaća

Abramovič je za taj posao spreman izdvojiti vrtoglavih 175 miliona eura, što i dalje vodeći dvojac Borusije iz Dortmunda, Hans Joahima Vackea (Hans-Joachim Watzke) i Mihaela Corka (Michael Zorc) ne približava odluci da puste supertalentovanog napadača.

S druge strane, Abramovič je treneru Tomasu Tuhelu (Thomas Tuchel) već poručio da raščisti višak u ofanzivi i tako djelimično finansira Halandov transfer, te naravno oslobodi prostor u budžetu za plaću koja će prema prvim najavama biti čak iznad prvog na platnom spisku, a to je Ben Čilvel (Ben Chilwell) sa gotovo 11 miliona eura godišnje.


Transferi Ševčenka i Toresa

Inače, Abramović je za 18 godina provedenih u Čelziju, tvrde to oni koji dublje prate dešavanja na Stamford Bridžu, samo dva puta kupovao igrače na svoju ruku, bez saglasnosti trenera. Prvi je bio Andrej Ševčenko (Andriy Shevchenko), a drugi Fernando Tores (Torres). I obojica su ušli u krug najvećih promašaja u klupskoj historiji.

 Toresa je kupljen za 58.500.000 eura, a Ševčenka za 44 miliona evropskih novčanica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.