LIGA PRVAKA

Veliku bitku za 2. pretkolo Borac i Kluž nastavit će u produžecima

Stojan Vranješ i Panajotis Moraitis bili su strijelci za Banjalučane u drugom poluvremenu

Vranješ je postigao drugi gol za Borac. FK Borac

Piše: M. K.

13.7.2021

Fudbaleri Borca u revanšu 1. pretkola Lige prvaka ugostili su rumunskog prvaka, Kluža, nakon što su u prvoj utakmici u Rumuniji poraženi s 1:3.

Iako su mnogi odmah pomislili da je sve gotovo nakon te utakmice, jer je Kluž slovio za velikog favorita odmah nakon žrijeba parova ovog pretkola, u ekipi Borca nisu tako mislili, pa su u revanš ušli dosta hrabro i ofanzivno u namjeri da što prije postignu gol kako bi sebi stvorili šanse za senzaciju.

U prvom poluvremenu oba tima su imala svoje šanse, ali mreže su mirovale. 

Ipak, u nastavku Borac postiže dva gola.


Sa utakmice Borac - Kluž - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U samo četiri minuta dva puta su pogađali domaći fudbaleri, i to u 60. minuti Stojan Vranješ za 1:0, te u 64.  Panajotis Moraitis (Panagiotis) za 2:0 Borca, te su u tom trenutku već imali produžetke jer je ukinuto pravilo gola u gostima.

Rezultat se do kraja nije više mijenjao, pa se sa ukupnim rezultatom 3:3 otišlo u produžetke.

Borac je večerašnju utakmicu počeo u sastavu: Ćetković, Dujaković, Milojević, Jovanović, Ćosić, Vojnović, Begić, Ćorić, Vranješ, Zakarić i Moraitis, dok je Kluž startao u sastavu: Arlauskis, Kamora (Camora), Buhena (Bouhenna), (Sestor) Cestor, Kostaće (Costache), Sigurjonson (Sigurjonsson), Rodriges (Rodriguez), Deak (Deac), Manea, Paun i Omrani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.