SKANDAL SE NASTAVIO

Španski novinar žestoko odgovorio predsjedniku Reala: Ovaj čovjek halucinira

- Iznenađuje me da El Confidencial objavljuje sada snimke iako je prošlo toliko puno vremena od spomenutih događaja, rekao je ranije Perez

Ranije se vjerovalo da su Perez i Murinjo veliki prijatelji. Marca

M. K.

14.7.2021

Ne spušta se prašina koju je podigao španski El Confidental oko predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, nakon što su svanuli snimci na kojima se čuje kako Perez vrijeđe igrače igrače Reala, ali i trenera Žozea Murinja (Jose Murinjo).

Podsjetimo, prvo su "na meti" bili Iker Kasiljas (Casillas) i Raul Gonzalez koje je , između ostalog, nazvao "greškama Reala", da bi novi snimci otkrili kako je žestoko izvrijeđao Kristiana Ronalda (Cristiano), Murinja i Koentraa (Coentrao), nazvaši ih "idiotima, luđacima, ljudima čije face niko ne voli, egoistima..." .

Perez se nakon pokušao opravdati riječima:

- Iznenađuje me da ih El Confidencial objavljuje sada iako je prošlo toliko puno vremena od spomenutih događaja. To su izjave koje su izvučene iz razgovora i konteksta. Jasno mi je da su sada izašle u javnost samo zbog mog sudjelovanja u projektu Superlige, rekao je između ostaglo Perez.

Nakon svega oglasio se i prozvani novinar Hose Antonio Abeljan (Jose Antonio Abellan), za kojeg Perez tvrdi da godinama pokušava prodati te snimke.

- Bio sam s Džonom i Brusom (John i Bruce), moja dva psa, u planinama. Vratim se i vidim da ovaj cirkusant halucinira. Sve što sam ja 2015. godine objavio u knjizi je istina, a Perez očito sada samo želi "ubiti" onoga za koga smatra da je glasnik, poručio je Abeljan.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.