LIGA PRVAKA

Trener Kluža ljut nakon utakmice: Morate biti realni, trebalo je biti 6:0 ili 7:0

Rumunski prvak kvalifikovao se u narednu rundu kvalifikacija preko Borca golom u 118. minuti

Sumudica: Odbrusio novinarima nakon meča. TWITTER

E. Ćosić

14.7.2021

Rumunski Kluž kvalifikovao se u 2. pretkolo Lige prvaka nakon što je eliminisao banjalučki Borac. Nakon 3:1 u Rumuniji, izabranici Marka Maksimovića su odigrali odličnu utakmicu na svom terenu te sa 2:0 u regularnih 90 minuta izborili produžetke. U 118. minuti je Aleksandru Čipčiu (Alexandru Chipciu) ugasio nade Banjalučane.


Stojan Vranješ i društvo su bili na pragu iznenađenja, samo dvije minute ih je dijelo od penala koji su lutrija i gdje svako ima podjednake šanse, a onda se pojavio Čipčiu. Međutim, poslije utakmice trener Kluža Marius Sumudica prilično je nervozno reagovao na konstataciju novinara da je njegov tim sretno prošao, jer je baš UEFA od ove sezone ukinula pravilo gola u gostima, da nije Borac bi prošao dalje.

- U Klužu je trebalo biti 6 ili 7:1, a danas je trebalo biti 6:0 ili 7:0 prije nego što ste postigli gol. Morate biti realni. Ne dovodite me u situaciju da vam dam pogrešan odgovor. Poštujte me - odbrusio je Sumudica te dodao:

- Poštujem ovu zemlju i ljude. Imate odlične uvjete, sve je vrhunski. Danas sam otišao u apoteku i potrudili su se da mi osiguraju sve, iako nisam iz ove zemlje. Sve najbolje za vas i za Banja Luku. Čestitam publici. Volio bih da mi imamo ovakvu publiku kod kuće, volio bih da navijači budu uz mene, jer je danas bilo jasno što znači doprinos navijača. Ipak, na kraju je bolji tim prošao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.