LIGA PRVAKA

Tučnjava obilježila pobjedu Kairata nad Makabijem

Utakmica u okviru 1. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka

Kairat ovom pobjedom osigurao duel sa Zvezdom. SCREENSHOT

E. Ćosić

14.7.2021

Fudbaleri Kairata plasirali su se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, nakon što su u dvomeču 1. pretkola bili bolji od Makabi Haife. Nakon 1:1 u Izraelu, Kairat je na svom terenu slavio pobjedu sa 2:0, koju je obilježila tučnjava na kraju utakmice.

Nekadašnji napadač moskovskog CSKA Vagner Lav (Wagner Love) doveo je Kairat do prednosti u 10. minuti. Poslije dobre akcije domaćina, lopta je stigla do Aibola Abikena, koji je sjajno proigrao brazilskog špica za rutinsku egzekuciju sa sedam metara. Rezultat se nije mijenjao do 66. minute kada je Abiken iskoristio veliku grešku rivala i pogodio za, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Trijumf kazahstanskog predstavnika obilježila je i tučnjava na kraju meča, zbog čega je susret bio produžen za šest minuta. Ovom pobjedom Kairat je izborio duel sa Crvenom zvezdom, s kojom se sastaje po prvi put nakon šest godina. Upravo je kazahstanski tim 2015. godine režirao najranije ispadanje "Crveno-bijelih" sa evropske scene, pošto ih je eliminisao već u 1. rundi kvalifikacija za Evropa ligu ukupnim rezultatom 4:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.