ODLUKE

Misli da više ne može suditi na najvišem nivou, pa završava internacionalnu karijeru

Nijemac Feliks Brih će u naredne dvije godine suditi samo u Bundesligi

Brih pokazuje žuti karton Dalotu u utakmici Belgija - Portugal (1:0). TWITTER

E. Ćosić

15.7.2021

Jedan od najboljih njemačkih sudija i čovjek koji je bio od povjerenja UEFA-e Feliks Brih (Felix Brych) najavio je kraj internacionalne karijere. To znači da će on nakon 14 godina odstupiti sa velike scene, te da će od sada suditi samo utakmice Bundeslige.

- Na Euru sam nedeljama bio izuzetno koncentrisan, inače ne možete da budete uspješni na ovakvom turniru. Ne mislim da mogu da ponovim ovo dostignuće ili motivaciju. Zbog toga sam odlučio da više ne sudim na turnirima. Radujem se predstojećoj sezoni Bundeslige - rekao je za "Kicker" 45-godišnji Brih koji planira suditi još dvije sezone, kada će dostići starosnu granicu koju je odredio Fudbalski savez Njemačke.

Feliks je sudija sa najviše utakmica u Ligi prvaka, učestvovao je na pet glavnih FIFA i UEFA turnira, a također je sudio u finalu Lige prvaka. Na minulom prvenstvu Evrope dijelio je pravdu na pet utakmica: Nizozemska - Ukrajina (3:2), Finska - Belgija (0:2), Belgija - Portugal (1:0), Ukrajina - Engleska (0:4) i Italija - Španija (1:1, pen 4:2).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.