REVOLUCIJA

Sve je spremno, VAR u novoj sezoni Superlige Srbije

Nakon edukacije sudija, adaptacije prostora i velikog broja detaljnih proba

VAR soba u centru u Staroj Pazovi. FSS

E. Ćosić

16.7.2021

Od prvog kola sezone 2021/22, na svim terenima Superlige Srbije primjenjivat će se VAR tehnologija.  Nakon edukacije sudija, adaptacije prostora i velikog broja detaljnih proba, stečeni su svi uslovi, pa se tako srbijanska liga pridružila najjačim evropskim ligama koje još od ranije imaju asistenciju VAR-a.

- Sve je licencirano i više nego spremno za početak prvenstva, rekao je Igor Radojčić, jedini licencirani VAR instruktor za teritoriju Srbije i čovjek koji je od samog starta bio uključen u proces implementacije VAR sistema u Srbiji, te dodao:

- Ono što je najvažnije, spremne su i sudije za ovaj novi izazov u svojoj profesionalnoj karijeri. Imaćemo od prvog kola novog prvenstva VAR tehnologiju na svih osam utakmica elitnog ranga takmičenja. To je rezultat dugog i napornog procesa koji je startovao prije dvije godine kada smo ugostili kolege iz FIFA-e i Međunarodnog borda. Obilazili smo kasnije naše prijatelje iz regiona, prije svega iz Hrvatske i Grčke, ja sam u više navrata bio u Turskoj, skupljali smo iskustva i na kraju cijeli projekat uspješno priveli kraju. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.