NAGRADA ZA IGRAČA SEZONE

Žoržinja pitali očekuje li Zlatnu loptu, on nije mogao dati iskreniji odgovor

Fudbaler osvojio Ligu prvaka sa Čelzijem i Evropsko prvenstvo sa Italijom

Žoržinjo sa trofejem osvajača Evropskog prvenstva. TWITTER

E. Ćosić

16.7.2021

Italijanski reprezentativac Žoržinjo (Jorginho) osvajanjem Evropskog prvenstva pojavio se kao jedan od kandidata za osvajanje Zlatne lopte, nagrade koja se dodijeljuje najboljem fudbaleru sezone.

Nevjerovatnih mjesec i pol je iza sjajnog veznjaka, koji je prvo 29. maja slavio titulu evropskog klupskog prvaka pošto je Čelzi u finalu pobijedio Mančester siti (1:0), a onda se 11. jula radovao i tituli prvaka Evrope sa reprezentacijom Italijom. Objedinio je dvije evropske krune, pa je italijanski veznjak postao jedan od favorita za osvajanje najprestižnije individualne nagrade.

Žoržinjo nije mogao dati iskreniji odgovor na pitanje da li se nada, da li očekuje Zlatnu loptu.

- Ako govorimo o talentu, onda ja znam da nisam najbolji na svijetu. Ali ako budemo pričali o titulama, onda niko nije osvojio ono što sam osvojio ja - poručio je veznjak Čelzija i reprezentacije Italije.

Nasuprot sebe će sigurno imati Lionela Mesija (Messi), koji je izdominirao na Kopa Americi, te osvojio južnoameričko prvenstvo, a sa Barcelonom je osvojio i trofej Kupa Kralja. Ne zna se ko bi mogao biti treći kandidat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.