SULUDE METODE RADA

Hajnce dobio otkaz jer je igračima branio da piju vodu

Argentinski trener je još tražio do svojih fudbalera da mu uvijek budu dostupni na telefon

Hajnce: Dobio otkaz nakon 13 utakmica na klupi Atlante. TWITTER

E. Ćosić

19.7.2021

Gabrijel Hajnce (Gabriel Heinze) dobio je otkaz na klupi Atlante junajted, kluba koji se takmiči u američkoj MLS. Ovaj bivši štoper Rome, Real Madrida, PSG-a, Mančester junajteda i argentinske reprezentacije ekipu je vodio na 13 utakmica, ali je otkaz dobio zbog sulude metode rada.

Naime, "Fox Sports" donosi vijest kako je otkaz posljedica suludih ideja i metoda rada argentinskog stručnjaka. Možda najbolji primjer je činjenica da je igračima ograničio unos vode na treninzima uoči sezone. Zbog velikih vrućina i napora to je naročito opasno, pa su u nekoliko navrata morali reagirati i liječnici. 

Hajnce je kršio prava igrača garantirana kolektivnih ugovorom i na druge načine, poput ukidanja slobodnih dana. Isti izvor javlja da je Udruženje igrača uputila žalba vodstvu lige zbog uslova rada za igrače Atlante. On je također od svojih fudbalera tražio da mu budu uvijek dostupni, te kada ih pozove da se po svaku cijenu moraju pojaviti u trening centru.

- Igrači su bili potpuno mentalno i fizički iscrpljeni. Bila je to prava tortura - rekao je jedan izvor iz kluba. U slučaju da se priča oko žalbe razvije, Argentincu prijeti i suspenzija na sve pozicije unutar MLS-a na nekoliko godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.