GRBAVICA

Ivković: Zrinjski igra najbrži i najagresivniji nogomet u BiH

Prije nego što nešto kažem u vezi sa utakmicom, moram se zahvaliti svim ljudima koji su bili uključeni u rješavanje radne i boraviše dozvole, rekao je hrvatski trener

Tomislav Ivković. FK Željezničar

Piše: G. Šumar

6.8.2021

Fudbaleri Željezničara će u subotu Pod Bijelim brijegom odmjeriti snage sa Zrinjskim. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke kluba s Grbavice Tomislav Ivković.

– Prije nego što nešto kažem u vezi sa utakmicom, moram se zahvaliti svim ljudima koji su bili uključeni u rješavanje radne i boraviše dozvole. Zaista su pokazali respekt prema Želji i prema nama i učinili su sve na najboljo mogući način, te svima njima od prvog do zadnjeg, bez imena i prezime, želim zahvaliti, kazao je Ivković pa najavio meč sa Zrinjskim.

– Gledao sam njihove dvije utakmice, protiv Širokog i Sarajeva. Zaista su vrlo dobra ekipa, vrlo dobro vođena od strane mladog trenera, inteligentnog trenera, trenera koji napreduje iz dana u dan. Doveo je brze igrače, igraju brzo, igraju agresivno, skraćuju prostor pametno i igraju tačno onako kako on želi, a znam šta želi jer smo radili zajedno, igrali jedan protiv drugoga sa našim ekipama u hrvatskom prventvu. Sigurno, Zrinjski je u ovom momentu možda ekipa koja igra najbrži i najagresivniji nogomet, bez obzira što su igrali samo dvije utakmice. Imaju potentne igrače i mogu reći bez ikakvih problema da su oni favoriti, ali to ne znači da mi idemo sa bijelom zastavom. 

To znači, kako kaže, da Plavi žele odigrati mušku, karakternu, borbenu utakmicu, ali i da igraju nogomet koji su pokazali u nekim dijelovima utakmice protiv Posušja. 

- To je još uvijek - hajmo reći, manjoj minutaži nego što bi svi mi htjeli. Imamo kvaliteta, mladost, naravno da igra i rezultat se ne mogu postići preko noći. Na dobrom smo putu, ponavljam kao papiga, dobro momci rade, korektno i pošteno odrađuju svoj posao, a kada je tako onda će te fudbal i nagraditi, zaključio je Ivković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.