FK SARAJEVO

Goran Sablić u Prijedoru ne može računati ni na Fanima

Cilj je odigrati kvalitetniju utakmicu nego prethodnu i pokušati osvojiti sva tri boda, rekao je trener Sarajeva

Sablić ponovo bez pola tima. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

7.8.2021

Fudbaleri Sarajeva otputovali su u Prijedor, gdje će boraviti do sutrašnje utakmice protiv Rudar Prijedora.

- Imali smo čitavu sedmicu da se nakon utakmice protiv Zrinjskog oporavimo i mentalno i fizički, rekao je trener Sarajeva Goran Sablić i dodao:

)

Otežavajuće okolnosti

- Ekipa je na treniznima radila dobro i kvalitetno, tako da smo spremni za ovu utakmicu. Što se tiče nedostataka, sigurno da je otežavajuća okolnost to što nećemo moći računati na Amera Dupovca, kao i igrače koji iz objektivnih razloga ne mogu biti na raspolaganju za utakmice.

Šef struke Sarajeva ponovo neće moći računati na četiri stranca – Makedonca Krstu Velkoskog, Hrvate Mirka Oremuša i Vicka Ševelja te Srbijanca Darka Lazića, koji zbog dugovanja prema Poreznoj upravi Federacije BiH (oko 770.000 KM) još nisu dobili radnu dozvolu, a van stroja su i kartonirani Amer Dupovac, te Matijas Fanimo (Matthias) zbog povrede skočnog zgloba. Također, ni Sablića zbog pomenutih dugovanja ponovo neće biti na klupi bordo tima... Što se tiče dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH, ona će biti izmirena tek kada poljski Rakov, odnosno novi klub Vladana Kovačevića, uplati dogovoreni novac za njegovo obeštećenje. Poljaci su to prema ugovoru trebali uraditi do 15. jula, ali nisu. Zbog toga je sve manje nade da će koševski stranci steći pravo nastupa prije septembarske reprezentativne pauze...

- Igramo protiv protivnika koji će igrati na krilima dobrog rezultata kojeg su ostvarili u utakmici protiv Veleža. Očekujemo da će biti motivirani i spremni za utakmicu sa nama, a mi znamo šta moramo raditi. Cilj nam je da odigramo kvalitetniju utakmicu u odnosu na prethodnu i da pokušamo osvojiti sva tri boda - rekao je Sablić.

U Prijedor su otputovali sljedeći igrači: Dizdarević, Kanurić, Pidro, Trako, Šabanović, Hebibović, Đokanović, Ahmetović, Bodul, Ramić, Cmiljanić, Salčin, Bagarić, Kobiljar, Dervišagić, Palić, Kurdić, Imamović, Mešić i Konjalić.


Dva remije

Utakmica između Rudara i Sarajeva igra se sutra sa početkom u 17 sati na Gradskom stadionu u Prijedoru. Posljednje gostovanje Sarajeva u Prijedoru - 12. mart 2016. godine, završeno je remijem (1:1), kao i pretposljednje (6. april 2014. – 0:0

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.