DERBI 4. KOLA

Zrinjski nanio težak poraz Željezničaru u Mostaru

Igor Savić i dva puta Nemanja Bilbija pogađali su mrežu gostiju iz Sarajeva

Ubjedljiv trijumf Zrinjskog. HSK Zrinjski

Piše: M. K.

7.8.2021

Derbi 4. kola M:tel Premijer lige BiH večeras su odigrali Zrinjski i Željezničar na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Ekipa Zrinjskog slavila je sa ubjedljivih 3:0 i nanijela jedan od težih poraza "Plavima" u posljednje vrijeme.

Od starta je Zrinjski napao na gol Željezničara i stvorio nekoliko prilika, a vodstvo 1:0 Mostarcima je donio Igor Savić u 35. minuti nakon jednog izvedenog prekida.

Samo šest minuta kasnije Nemanja Bilbija povisio je na 2:0 kada je odlično reagovao nakon centaršuta Almira Bekića. S tim vodstvom se otišlo na odmor. 

Nakon ekspresnog vodstva Zrinjskog od 2:0 u finišu prvog dijela, debakl "Plavih" se nastavio u drugom poluvremenu.

Strijelac gola za 2:0, Nemanja Bilbija, u 57. minuti je donio je i treći gol Mostarcima. Ponovo je dobro ubacio Bekić, a iskusni golgeter Bilbija trese mrežu Bendera za 3:0.

Ovaj rezultat ostao je do kraja meča.

Zrinjski je ovaj meč počeo u sastavu: Kukić, Barišić, Bekić,  Jakovljević, Ćorluka, Tičinović, Savić, Bašić, Kamenar, Juranović i Bilbija, dok je Željezničar startao sa postavom: Bender, Vrhovac, Drina, Beća, Subašić, Malić, Blažević, Mujezinović, Mekić, Zdunić i Juričić.

Poslije ove utakmice Zrinjski ima sedam bodova i zauzima treće mjesto na tabeli, dok je Željo na sedmoj poziciji s četiri osvojena boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.