NJEMAČKA

Velika greška Bomela zbog koje Volfsburgu prijeti izbacivanje iz Kupa

Legendarni Nizozemac napravio više izmjena od dozvoljenog

Van Bomel: Nevjerovatan kiks. TWITTER

E. Ćosić

8.8.2021

Ovog vikenda su se širom Njemačke igrale utakmice prve runde Njemačkog kupa. Desilo se i jedno iznenađenje, trećeligaš Majnhajm je sa 2:0 eliminisao Ajntraht iz Frankfurta, međutim ovo kolo obilježila je velika greška stručnog štaba Volfsburga.

Naime, "Vukovi" su pobijedili Projzen sa 3:1, međutim Mark van Bomel (Bommel) i njegovi saradnici napravili su nevjerovatnu glupost, te su umjesto pet dozvoljenih izmjena, uradili šest. Sudije su za taj prekršaj saznale tek na kraju utakmice kada su provjeravali zapisnik.

Projzenu sada preostaje da se žali na ishod i povredu pravila, a vrlo lako se može dogoditi da Volfsburg bude eliminisan iz Kupa. "Vukovi" su se svakako namučili da dođu do pobjede, obzirom na to da je ona stigla nakon produžetaka koje je donio Josip Brekalo pogotkom u 90. minuti. 

Projzen je vodio od 74. minute kada je pogodio Marsel Hofmajer (Marcel Hoffmeier), a onda je Brekalo u 90. minuti donio produžetke. U dodatnom vremenu bolje su se snašli fudbaleri Volfsburga koji preko Vuta Veghorsta (Wout Weghorst) dolaze do preokreta u 103. minuti, a potvrdu plasmana dalje donio je Ridle Baku u 120. minuti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.